Top

Het roer omgooien doen we als het te laat is

Veel te vaak nemen we genoegen met dingen die niet werken. Omdat we niet voldoende motivatie voelen om er iets aan te veranderen. Die rugpijn voor lief nemen, slecht slapen normaal vinden, toch weer te veel snacken of toch weer ja zeggen terwijl je nee denkt.. Onze focus en aandacht gaat uit naar de dingen die nu aandacht vragen. Werk, je gezin, vrienden en familie. 

Dus blijven we ploeteren totdat we een keer tegen de lamp lopen. Life changing events. Een ongeluk, geboorte, ontslag.. Tegenslag of juist hele mooie momenten in wat voor vorm dan ook. Soms groot of juist heel klein. Omdat je je ineens realiseert dat dingen echt anders moeten. 

Het goede nieuws is
Vanaf het moment dat je het doorhebt ga je er automatisch naar toe werken om te veranderen. Je gaat van onbewust “aanklooien” naar bewust “aanklooien” (die laatste fase doet even pijn). Zodra je de pijn voelt ga je automatisch zoeken naar manieren om te verbeteren. Zodat je stap voor stap bewust het juiste gaat doen en vervolgens als vanzelf onbewust het juiste gaat doen. Het is een nieuwe gewoonte geworden.

In dat opzicht is pijn fijn. Het brengt je verder 🙂

Als onderdeel van dit proces heb ik na mijn burn-out mijn carrière drastisch omgegooid. Het loslaten van mijn veilige job, mijn zekere toekomst en mijn onafhankelijkheid om te kiezen voor iets dat me superblij maakt. Mijn eigen bedrijf!

Hoe dat is gegaan kun je nu zien in mijn animatie filmpje!

Klik hieronder om bij het filmpje te komen:
https://www.zorgvoorjezelf.nu/

Het is de kunst om wat niet werkt op tijd aan te pakken. Neem vandaag eens een momentje om te bedenken waar jij genoegen mee neemt. 

Wil je het delen? Stuur me dan zeker een berichtje. Ik vind het leuk om van je te horen.

Groetjes en een fijne dag, 

Ilse


Share
Ilse

<strong>Leuk dat je mijn artikel hebt gelezen! </strong>Wil jij meer weten over verkoop, je talent inzetten en uit je valkuilen blijven? Schrijf je dan <a href="https://www.zorgvoorjezelf.nu/nieuwsbrief/">hier</a> in voor mijn maandelijkse blog.