Top

Dit is de winst van mijn Burn-out

Ik was er echt van overtuigd dat het mij nooit zou overkomen. Maar deze keer waren wij dan toch de pineut. Wij in het zonnige Tenerife, onze koffers in het koude en regenachtige Rotterdam. Het werd medegedeeld via een SMS aan alle passagiers en het overgrote deel van het vliegtuig schoot in paniek. Mijn man en ik keken elkaar aan: “het komt wel goed”. Kunnen we lekker gaan shoppen bij aankomst en daarnaast kan ons zoontje in zijn onderbroek ook prima zwemmen.

Denk je nu “HUH, dit bericht is toch van Ilse DE JONG?” Ja klopt, het verraste mij ook. Voorheen had ik in paniek een paar tranen gelaten.

Nu denk ik: dit is de winst. Dit is de reden waarom ik nu zeg dat ik blij ben dat ik een burn-out heb gehad. Dat ik niet altijd zo blij was de afgelopen twee jaar, moge duidelijk zijn. Ik ben de mensen om mij heen onwijs dankbaar voor het luisteren als ik het moeilijk had, de goede adviezen als ik het even niet meer wist en het begrip als ik het even niet kon opbrengen. Ik heb mij echt gesteund en begrepen gevoeld en dit heeft mij geholpen om er weer bovenop te komen.

Ik ben er niet alleen maar bovenop gekomen, ik ben aan de slag gegaan met een droom die ik al heel lang had; het opstarten van mijn eigen bedrijf. Het resultaat van mijn burn-out is dus niet alleen dat ik nu in het leven sta op een positieve en rustige manier… Het resultaat is ook:

www.zorgvoorjezelf.nu

Met zorgvoorjezelf.nu help ondernemers groeien door te verkopen op een integere manier. Door jezelf te zijn en te doen waar jij supergoed in bent. Ik geloof dat we allemaal een keuze hebben om goed voor onszelf te zorgen. En ik weet hoe lastig dit is; jezelf prioriteit geven in een wereld waarin we met een hoge werkdruk moeten omgaan en ook nog eens een hoop van onszelf moeten. Maar ik geloof ook, dat als je goed voor jezelf zorgt, je een enorme winst behaalt in hoe je je werkende en je privé leven ervaart. Met rust en vertrouwen in jezelf.

Wil jij leren over zelfzorg? In mijn nieuwsbrief deel ik praktische tips en persoonlijke inzichten. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Lieve groeten, Ilse

Share
Ilse

<strong>Leuk dat je mijn artikel hebt gelezen! </strong>Wil jij meer weten over verkoop, je talent inzetten en uit je valkuilen blijven? Schrijf je dan <a href="https://www.zorgvoorjezelf.nu/nieuwsbrief/">hier</a> in voor mijn maandelijkse blog.