Top

Shame on you!

Het kan zo’n beklemmend gevoel geven als je een fout hebt gemaakt. Het ene moment sta je in de pan te roeren in de keuken, zodra je weer aan je fout denkt splijt er een wolk van spanning open in je buik. Je voelt je er klein door en je voelt blozende wangen opkomen.

Niet te harden.

Vlak voor mijn burn-out kon ik niet meer door het land rijden zonder continue door dit gevoel overvallen te worden. In elke woonplaats waar ik een klant had, zag ik niet de verkeersborden, maar mijn foutjes langs te kant van de weg. Om je een idee te geven; Ik had klanten door heel Nederland & vond dat ik veel fouten maakte ;-). Achteraf een belangrijk signaal dat ik veel stress had.

Onlangs publiceerde trouw een artikel over een wetenschappelijk onderzoek in de UK dat de druk om perfect te zijn de afgelopen 3 decennia met 30% is toegenomen! We geven (vooral onszelf) steeds minder ruimte om fouten te maken.

Vervolgens koppelen we onze fouten vaak aan andere mensen. Door je schuldig te voelen, onzekerheid of door je te schamen. Maar gaat het wel om die ander? Of hoe ze over je denken? Of gaat het om wat jij denkt, wat er voor jou op het spel staat en hoe jij daarmee omgaat?

Onderzoek dan voor jezelf waarom je je zo ellendig voelt als je een fout hebt gemaakt.

Welke waarde wordt bij jou geraakt?

Is dit herkenbaar voor jou? Wil jij regelmatig waardevolle tips & inzichten ontvangen? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief: https://www.zorgvoorjezelf.nu/nieuwsbrief/

Fijne dag!

Groetjes Ilse

Share
Ilse

<strong>Leuk dat je mijn artikel hebt gelezen! </strong>Wil jij meer weten over verkoop, je talent inzetten en uit je valkuilen blijven? Schrijf je dan <a href="https://www.zorgvoorjezelf.nu/nieuwsbrief/">hier</a> in voor mijn maandelijkse blog.